Publicaties

Het Orpheus Instituut brengt regelmatig publicaties uit met tekst-, video- en/of audiomateriaal. Deze uitgaven bevatten niet alleen onderzoeksresultaten en uitvoeringen van ORCiM-onderzoekers, maar kunnen ook het resultaat zijn van seminaries en workshops die plaatsvonden in het Orpheus Instituut. Met deze publicaties beoogt het Orpheus Instituut het discours rond artistiek onderzoek in muziek blijvend aan te wakkeren en uit te diepen.

Alle publicaties van het Orpheus Instituut worden uitgegeven en verkocht door de Universitaire Pers Leuven. Ze worden met zorg en volgens internationale wetenschappelijke standaarden samengesteld en dragen het GPRC-label. GPRC staat voor ‘Guaranteed Peer Reviewed Content’. Dit kwaliteitslabel, toegekend door de Vlaamse Uitgevers Vereniging (VUV), geeft aan dat een publicatie een intensief evaluatieproces heeft doorlopen.

Geschriften van het Orpheus Instituut

Geschriften_series.JPG

De reeks 'Geschriften van het Orpheus Instituut' werd opgestart in 1999 en was de eerste publicatiereeks van het Orpheus Instituut.

Klik hier voor alle titels in deze reeks

ORCiM Series

Subseries.JPG

De 'Orpheus Research Centre in Music Series' werd in 2009 gelanceerd om het onderzoek van het Orpheus Research Centre in Music [ORCiM] te presenteren en verspreiden.

Klik hier voor alle titels in deze reeks

Webpublicaties

Six Famous Ears

De webpublicaties vormen een flexibele en noodzakelijke aanvulling op de andere publicatiereeksen van het Orpheus Instituut. De reeks bevat o.a. onderzoeksrapporten en uniek bronnenmateriaal. 

Klik hier voor alle titels in deze reeks